Az outdoor módszertan

a természet erejét és a természethez kötődő kihívásokat használja fel arra, hogy a csoportot foglalkoztató problémákat új megvilágításba helyezve nyújtson optimális megoldási lehetőségeket. Mivel az így született megoldások nagyon erős – esetenként életre szóló – élményekhez kötődnek, ezért a létrejövő változások hosszabb távon épülnek be a cég mindennapjaiba. A természetben rejlő kihívások leküzdéséhez nélkülözhetetlen az összes csapattag aktív és jól összehangolt munkája Ezért a csapatoknak a tréning elejétől jól kell gazdálkodniuk erőforrásaikkal, folyamatosan fejleszteniük kell belső kommunikációjukat, időben és eredményesen kell kezelniük konfliktushelyzeteiket, vagyis egy olyan eredményes együttműködést kell kialakítaniuk, mellyel el tudják érni céljaikat. Természetesen az adott csapat igényeitől függően a program fókuszpontjában lehet a vezetés, a kommunikáció, a döntéshozatal vagy a konfliktuskezelés témaköre, de a végső cél, hogy a csapattagok olyan készségeket szerezzenek, melyekkel hatékonyabbá tehetik a teljes szervezet működését.

Ráhangoló gyakorlataink

felkészítik a csoportot a természetben végzett közös munkára, és elősegítik a csoport és a tréner egymásra hangolódását.

  • Százlábú
  • Holdjárás
  • Deszka-rally

Nagyobb lélegzetű térképes gyakorlataink

kiválóan alkalmasak a különböző szervezeti helyzetek szimbolizálására. A csapatok csak alapos tervezéssel, hatékony végrehajtással és a feladatok közben adódó váratlan helyzetek rugalmas kezelésével érhetik el kitűzött céljaikat. A végrehajtás során a csoporttagok együttműködését döntések sorozata teszi próbára. Mivel a rossz döntések kilométerekben mérhető hatása van, fontos hogy a csoport saját hibáiból tanulva folyamatosan fejlessze működését.

Komplex gyakorlataink

során tovább tudunk dolgozni a csoport működésének azon tipikus elemein, melyek leginkább akadályozzák a csapat hatékony működését. E feladatok végrehajtása kiváló együttműködést, hatékony probléma és konfliktuskezelést és aktív közreműködést vár el a csoport minden tagjától. A végrehajtás videós elemzése segíti a tanulságok átbeszélését és ezek átültetését a mindennapi életbe.

Extrém élménygyakorlataink

során a résztvevők akár egy sziklafalon mászva, akár egy hat méter magas pallón sétálva, vagy egy barlang mélyén léphetnek ki komfortzónájukból a csapat aktív támogatásával. Ezekben a váratlan és újszerű helyzetekben a csoporttagok rejtett erőforrásaik aktivizálásával szerezhetnek életre szóló élményeket. A fokozott bizalmat igénylő feladatok segítségével a csoport szintetizálja és megerősíti a tréningen tanultakat.